Helikon HCD 1041 

 

 

1. Jeg er tosset med mænd (Børge Müller) sopran, harmonika, klaver, trommer
2. Lille du (Erik Balling - "Perrik") tenor, harmonika
3. Pige træd varsomt (Ludvig Brandstrup & Mogens Dam) sopran, klaver
4. Et kys for lidt (Kelvin Lindeman) sopran, tenor, violin, klaver, bas
5. Souvenir de Paris (Mogens Dam - "Harry K. Verts") tenor, harmonika
6. Glemmer du? (Børge & Arvid Müller) sopran, tenorsaxofon, klaver
7. I dit korte liv (Poul Henningsen) sopran, klaver
8. Solstrejf (Johs. Væth) tenor, klaver
9. Tre røde roser (Ludvig Brandstrup & Mogens Dam) tenor, klaver
10. Den dejligste vise (Mogens Lorentzen) sopran, harmonika
11. Alene med en yndig pige (Børge Müller) sopran, tenor, klaver, bas
12. Konen med æggene (H.C.Andersen) sopran, klaver
13. Der var engang tenorsaxofon, klaver
14. Min Madelaine (Børge Müller) tenor, harmonika
15. Mit Paris (Mogens Dam) sopran, harmonika
16. Ingenting (Poul Henningsen) sopran, klaver
17. Den lille pige (Ludvig Brandstrup & Mogens Dam) tenor, klaver
18. Brevet fra Paris (Kelvin Lindeman) tenor, harmonika, klaver, trommer
19. Stemningsmelodi (Børge Müller) sopran, tenor, saxofon, klaver, bas
20. Musens sang (Børge Müller) sopran, klaver
21. Det gælder kærlighed og krig (Poul Henningsen) sopran, klaver
22. Hundens aftenbøn (Johannes Poulsen) tenor, klaver
23. Den allersidste dans (Børge Müller) sopran, tenor, violin, klaver, bas

Indspillet i Frimurerlogen, København
Recording Engineer & Producer: Jesper Jørgensen 

Den 11. april 2000 ville Kai Normann Andersen være fyldt 100 år. Samme dag udgav Helikon Records en ny cd med både kendte og mindre kendte sange og viser af den populære komponist. Holdet bag cd’en, som er blevet til efter idé af Henrik Metz, er sammensat af kunstnere fra vidt
forskellige dele af dansk musikliv. Det består af kgl. operasanger Lise-Lotte Nielsen, skuespilleren og sangeren Kristian Boland, pianisten Henrik Metz, violinisten Tobias Durholm (koncertmester i Det kgl. Kapel) og bassisten Katrine Øigaard, samt nogle af vore bedste jazzmusikere som Fredrik Lundin på saxofon og pianisten Carsten Dahl på trommer, samt sidst,men ikke mindst harmonika- spilleren
Kurt Larsen.
Fælles for dem alle er kærligheden til Kai Normann Andersens musik og en stor lyst til at spille den. Og det har de gjort - cd’en er blevet en intim kærlighedserklæring til den gudbenådede komponist, som har forsynet os med et hav af „ørehængere“, kendt fra film, revyer, operetter el. musicals, som vi ville kalde dem i dag, og med tekster af en række af Danmarks bedste tekstforfattere, såsom Poul Henningsen, Børge og Arvid Müller, H.C Andersen m.fl.

Det har været svært at vælge ud af det enorme repertoire, Kai Normann har efterladt sig, men det er blevet til en samling af de allermest kendte og en række mindre kendte samt nogle, som aldrig før har været indspillet. Hertil hører Ingenting, som Lulu Ziegler sang i Stockholm, samt Det gælder kærlighed. Sidstnævnte er identisk med en af hans mest kendte viser, nemlig Man binder os på hånd og mund. Men på cd’en synges PH’s oprindelige tekst, der blev ændret på grund af censuren under krigen. Af de mindre kendte sange kan nævnes Hundens aftenbøn, Jeg er tosset med mænd og Souvenir de Paris. Og så har holdet absolut ikke glemt de meget kendte og elskede sange, som f.eks. Musens Sang fra „Mød mig på Cassiopeia“, Pige træd varsomt, Glemmer du og I dit korte liv.

Det er ikke uden grund, Kai Normann Andersens melodier stadig fylder meget i dansk musikliv. De har ikke mindst en stor plads i hjertet hos alle de involverede i denne nye cd-udgivelse. Og det er den kærlighed, de hermed giver videre til minde om komponisten på hans 100-års dag, og til glæde for alle os andre.

Teksthæftet indeholder desuden en interessant artikel om komponisten, skrevet af journalist ved Danmarks Radio, Hans Skaarup.